Autor: Meditsiiniuudised • 1. veebruar 2024

EPS: Võltsretseptide süüdistuse saanud perearst varem negatiivsega silma paistnud ei ole

Eesti Ekspress kirjutas kolmapäeval prokuratuuri kohtu alla saadetud endisest proviisorist ja teda väidetavalt aidanud perearstist, kes süüdistuse järgi teenisid narkootiliste retseptide hõlma alt müümise ja haigekassaga skeemitamisega pea miljoni. Tallinnas töötav perearst pole perearstide seltsi kinnitusel varem millegi negatiivsega silma paistnud.
Süüdistuse saanud perearst tegutseb Mustamäel praeguseni.
Foto: Shutterstock

Kriminaalmenetlus sai alguse, kui uurijatel tekkis neli aastat tagasi kahtlus, et Lasnamäe apteegis müüakse tugevatoimelisi rahusteid, valuvaigisteid ja muid psühhotroopse mõjuga retseptiravimeid inimestele, kellel retsepti polnud. Uurimise käigus tekkis kahtlus, et apteegiomanikust proviisor Oleg B. (57) on aastail 2010–2020 virutanud ka haigekassa tagant. Nimelt hüvitab riik teatud juhtudel ravimi ostnud inimese eest ravimit müünud apteegile ravimi maksumuse, kirjutas Eesti Ekspress.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099