Autor: Meditsiiniuudised • 1. veebruar 2024

Viljandimaal on näha esimesed PAIK-teenuse mõjud

Mullu juulis alustas kolmes Eesti maakonnas kahe aasta pikkune esmatasandi, sotsiaalsüsteemi ja eriarstiabi koostöö ja ravijuhtimise mõju testiv kliiniline uuring. Viljandimaal on uuringusse kaasatud üle saja patsiendi ning näha on ka esimesi teenuse mõjusid.
<em >Fotol vasakult tervisejuhid Karoliina Hunt, Elvi Link, Maarja-Enid Pärna, Eneli Tulp, Merit Tekko, teenuse haldur Katrin Meet ja teenuse meeskonna juht Kadri Oras.</em>
Foto: Viljandi haigla

PAIK ehk paikkondlik ravijuhtimise teenus on mõeldud keskmisest kõrgema tervishoiu- ja sotsiaalteenuste vajadusega inimeste jaoks ehk selle sihtrühm on kroonilise haigusega inimesed, kes vajavad pikemaks ja kvaliteetsemaks eluks kodus ka sotsiaalset tuge. Teenuse osutamise põhiroll on õe või sotsiaaltöötaja haridusega tervisejuhil, kes koostöös patsiendi, perearsti ja vajadusel ka teiste spetsialistidega koostab patsiendi personaalse terviseplaani ning kaardistab tema tervise- ja sotsiaalse toe vajadused, aitab vajadusel teenuseid koordineerida, nõustab ja jõustab patsienti ning jälgib tervise halvenemist, tehes koostööd patsiendi pereõe ja perearsti, vajadusel ka omavalitsuse sotsiaaltöötajaga.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099