Autor: Margot Vent • 5. veebruar 2024

Väitekiri: soo- ja seksuaalvähemusse kuuluvad noored ei saa kooliõdedelt abi

Soomes valminud doktoritööst ilmnes, et sealsed soo- ja seksuaalvähemusse kuuluvad noored ei saa kooliõdedelt piisavat abi. On õdesid, kelle mitmekesisuse alased teadmised pärinevad õpilastelt, kuna enese koolitamise võimalusi napib. Eesti kooliõdede pädevusest ülevaadet ei ole.
Doktoritööst ilmnes, on noored on kohanud ka kooliõdesid, kes nende identiteeti ei tunnista.
Foto: Shutterstock

Möödunud reedel Turu ülikoolis kaitstud töö autori, terviseteaduste magistri Minna Laiti sõnul on kooliõdedel selliste noortega tegelemisel puudujääke nii teadmistes kui oskustes. See omakorda tekitab võrdõiguslikkuse probleemi, kuna seadus kohustab kooliõdesid noorte heaolu ja kasvamist toetama, vahendas yle.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099