Autor: Meditsiiniuudised • 5. veebruar 2024

WHO: Elu jooksul haigestub vähki iga viies inimene

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) vähiuuringute agentuuri teatel registreeriti 2022. aastal hinnanguliselt 20 miljonit vähijuhtu ja 9,7 miljonit -surma. Elu jooksul haigestub vähki umbes iga viies inimene ning sellesse sureb iga üheksas mees ja iga 12. naine.
Arenenuimates riikides haigestub elu jooksul rinnavähki üks naine 12st ja sellesse sureb üks naine 71st. Madalama inimarengu indeksiga riikides haigestub üks naine 27st ja sureb üks naine 48st.
Foto: Shutterstock

Agentuuri vähiseireosakonna juhataja asetäitja Isabelle Soerjomatarami kinnitusel mõjutavad eri vähitüübid muutuva elustiili tõttu elanikkonda üha enam, näiteks on levimuselt kolmandal ja suremuselt teisel kohal olev jämesoolevähk eelkõige seotud rasvumise, suitsetamise ja alkoholi tarbimisega, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099