Autor: Meditsiiiniuudised • 7. veebruar 2024

Eestis tuvastati viie aasta järel esimene siseriiklik leetrijuhtum

Terviseameti teatel tuvastati Eestis sel nädalal viie aasta järel esimene siseriiklik leetrijuhtum. Harjumaal elav täiskasvanud patsient ei ole viimasel ajal välisriiki reisinud ja 60ndate lõpus saadud üks vaktsiinidoos haigestumist ära ei hoidnud.
Üks leetritesse nakatunu võib vaktsineerimata inimeste hulgas nakatada kuni 18 inimest.
Foto: Shutterstock

Terviseamet selgitas välja nakatumise asjaolud ja haigestunu võimalikud lähikontaktid: koolieelse lasteasutuse töötaja pereliikmete seas ja töökohaga seonduvalt lisanakatumisi tuvastatud ei ole. Küll aga saatis amet teavituse tervishoiutöötajatele, et nad pööraksid enam tähelepanu lööbega patsientidele, sest leetrite riigisisene varjatud levik ei ole välistatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099