Autor: Meditsiiniuudised • 21. veebruar 2024

Perearstid ja -õed tegid mullu üle kaheksa miljoni vastuvõtu

Perearstid ja -õed tegid mullu kokku 8,2 miljonit vastuvõttu ja 80% inimestest jäi teenusega rahule. Kuigi tõusnud on nii tervishoiutöötajate palk kui ka tervisekassa rahastus perearstiarstiabi teenustele, kannatab arstiabi kättesaadavus üha süveneva perearstide ja -õdede puuduse all.

Ehkki perearsti või -õe osutatud teenusega jäi mullu rahule 80% inimestest, jäi vastuvõtule pääsemise kiirusega rahule 76% elanikest, mis on viimase kuue aasta madalaim näitaja.
Foto: Shutterstock

Tervisekassa ja Kantar Emori tehtud uuringust ilmnes, et ehkki 80% Eesti elanikest jäi mullu viimase perearsti või -õe vastuvõtuga rahul, vähenes rahulolu teenuse kättesaadavusega – vastuvõtule pääsemise kiirusega jäi rahule 76% elanikest. See näitaja on viimase kuue aasta madalaim.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099