Autor: Kristiina Käit • 22. veebruar 2024

Kaaluravimid võivad aidata vähendada tüsistuste riski pärast puusaliigese endoproteesimist

Värsked uuringud näitasid, et semaglutiidi võtvatel patsientidel olid pärast täielikku puusaliigese asendamist operatsioonijärgsed tulemused sarnased või paranenud võrreldes nendega, kes seda ravimit ei võtnud.
Foto: Shutterstock

Umbes 1 miljonile inimesele üle maailma tehakse igal aastal täielik puusaliigese endoproteesimine. Varasemad uuringud näitavad, et rasvunud inimestel, kellele on tehtud puusaliigese asendamine, tekivad suurema tõenäosusega tüsistused võrreldes tervisliku kehakaaluga inimestega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099