Autor: Meditsiiniuudised • 22. veebruar 2024

Muutub ravijuhendite väljatöötamise praktika

Tervisekassa muudab sellest aastast riiklike ravijuhendite väljatöötamise praktikat. Tervisekassa ravikvaliteedi teenuse usaldusarsti Liina Vassili sõnul on see tingitud tervisekassa soovist panustada enam tõenduspõhise teabe kättesaadavaks tegemisse ja raviteekonnapõhisesse lähenemisse.
Ühe ravijuhendi valmimisele kulub keskmiselt poolteist aastat ja selle hind jääb vahemikku 40-70 000 eurot.

Vassili kinnitusel on tervisekassa viimastel aastatel märkimisväärselt panustanud tõenduspõhise teabe tervishoiutöötajatele kättesaadavaks tegemisse. Näiteks on kõigil perearstidel ja -õdedel 2020. aastast ligipääs EBM-ravijuhendite andmebaasile, kus sisaldub üle tuhande rahvusvahelise eestikeelse ravijuhendi. Samuti on neil ligipääs patsiendipõhisele otsusetoele, mis sisaldab konkreetse patsiendi terviseandmetest lähtuvaid ravisoovitusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099