Autor: Kadi Heinsalu • 5. märts 2024

Vähiliit saab rekordilise annetuse Piilmanni perekonna fondilt

Eesti Vähiliidu teatel annetab meie seast 2022 lahkunud ärimees Priit Piilmanni perekonna heategevusfond P&E Foundation MTÜ liidule miljon eurot, et saaks valmida Eestis esmakordne mobiilne kompuutertomograafi kabinet.
Heategevusfondi esindajad (vasakult): Kersti Ojala, Eve Piilmann, Kristjan Piilmann
Foto: Andras Kralla

Vähiliidu president onkoloog Vahur Valvere ütles, et liidu viimaste aastate suur unistus on täitumas. “See pole mitte ainult vähiliidu projekt, vaid kogu Eesti rahvale mõeldud projekt,” jätkas ta. Mobiilse kompuutertomograafia ostuks on liit vahendeid kogunud aastast 2022. Näiteks koguti selle jaoks raha ka telesaatega “Tantsud tähtedega”. Tegemist on ülikalli projektiga, kokku 1,5 mln eurot. “Praegu on olemas raha, oleme edukalt lõpetanud hankemenetluse ja juba hanke võitnud firmaga Semetroniga sõlminud ostu-müügi lepingu,” jätkas Valvere. Liit loodab, et oktoobri alguses on kõik valmis selleks, et saaks auto teele saata. Üks variant on jätkata koostööd Viljandi haiglaga, kes senini on partneriks vähiliidule teiste mobiilsete kabinettide puhul.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099