Autor: Meditsiiniuudised • 11. märts 2024

Toimub rahvusvaheline HPV teadlikkuse nädal

Eesti Vähiliit ja erialaspetsialistid astuvad ühiselt viirusest HPV põhjustatud vähkkasvajate vastu, teadvustades seda rahvusvahelisel HPV teadlikkuse nädalal.
Eestis on iga 26-s pahaloomuline kasvaja põhjustatud HPV poolt, nakatumine on vaktsiiniga ennetatav.
Foto: AdobeStock

Eesti Vähiliit koostöös onkoloogide, günekoloogide ja infektsioonhaiguste arstide erialaorganisatsioonidega alustavad esmaspäeval HPV teadlikkuse nädalat. Teemanädala eesmärgiks on pöörata Eesti inimeste tähelepanu inimese papilloomiviiruse (HPV) ennetusele, mis aitaks vähendada viiruse laia levikut ja selle tõttu kasvavat vähkkasvajatesse haigestumist Eestis. HPV teadlikkuse teemanädalat peetakse juba seitsmendat aastat märtsikuus üle maailma, teemat sümboliseerib tumelilla lint.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099