Autor: Meditsiiniuudised • 15. märts 2024

Eesti turistide raviarved olid mullu kaks korda kallimad

ERGO kindlustuse statistika kohaselt vajasid Eesti inimesed mullu välismaal reisil olles meditsiinilist abi ligi 600 korral, raviarved olid aga võrreldes aasta varasemaga rohkem kui kaks korda kõrgemad.
ERGO teatel on eestlastel välismaal enim meedikute abi vaja olnud sobimatu toidu ja pesemata puuviljade söömisest tingitud kõhuhädade lahendamiseks.
Foto: Shutterstock

“Ainuüksi Euroopa reisidel juhtunud õnnetuste puhul kasvasid raviarved üle kahe korra: 2022. aastal oli keskmine raviarve summa umbes 370 eurot, 2023. aastal aga tõusis see 800 euroni,” ütles ERGO kindlustuse erakliendi kahjude osakonna juht Taavi Kööts. “Kui võtta sellesse statistikasse juurde eestlaste armastatud reisisihtkohad, nagu Türgi ja Egiptus, näeme, et mullu küündisid keskmised raviarved juba 950 euroni,” lisas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099