Autor: Meditsiiniuudised • 20. märts 2024

Läti plaanib lähiaastail terviseturismi arendada

Läti tervishoiuministeeriumi teisipäeval kinnitatud tervishoiuteenuste ekspordi arendamise tegevuskava 2024-2027 kohaselt on riik võtnud kohustuse arendada järgmise kolme aasta jooksul tervishoiuteenuste eksporti ning suurendada terviseturistide ja välismaalt naasvate arstide arvu.
Lätil on plaanis aastaks 2027 tõsta raviasutuste aastasissetulek terviseturistidelt 15 miljoni euroni.
Foto: Shutterstock

Läti valitsus kiitis möödunud aasta novembris heaks teaberaporti tervishoiuteenuste ekspordi arendamise kohta. Aruande kohaselt kasutavad Lätit isiklikult külastavad välispatsiendid enamasti kalleid ja keerulisemaid meditsiinilisi protseduure, sealhulgas eelkõige bariaatrilist kirurgiat, viljatusravi ja meditsiinilist viljastamist, aga ka plastilist kirurgiat, vahendas Läti rahvusringhääling.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099