Autor: Margot Vent • 22. märts 2024

Soomes alustas esimene esmaabi osutajaid ja haiglat toetav mobiilne üksus

Soomes Kanta-Häme heaolupiirkonnas alustas 4. märtsil piirkonna esimene esmaabi osutajaid ja haiglat toetav mobiilne üksus GerBiili, millega loodetakse kaotada klientide asjatu tung kiirabisse ja haiglasse.
Lisaks Kanta-Hämele on mobiilsed üksused loomisel mujalgi.
Foto: omahame.fi

Üksus loodi, kuna esmaabi osutajatel on viimasel ajal üha enam tulnud hinnata ja toetada kodust toimetulekut ning kuna selleks raha ei ole olnud, on kliendid sattunud kiirabisse, mis ei ole nende jaoks õige koht. Üksuse eesmärk on ravida patsiente tuttavas keskkonnas, toetada koduhooldust ja pakkuda ööteenust haigla palliatiivsetele ja akuutsetele patsientidele, vahendas Mediuutiset.fi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099