Autor: Meditsiiniuudised • 22. märts 2024

Südamestimulaatorite paigaldamine Kuressaares lõppeb juulis

Tervisekassa lõpetab valitsuse otsusega südamestimulaatorite paigaldamise ja järelevalve rahastamise Kuressaare haiglas juulikuust. Seda põhjendatakse väidetavalt liiga suure tüsistuste hulgaga. Haigla pole otsusega nõus ja kaalub selle kohtus vaidlustamist.
Kuressaare haigla juhatuse liige ja ravijuht<strong > </strong>Edward Laane nimetab valitsuse otsust ebaõiglaseks, kuna nende haiglas esinevad tüsistused olevat täiesti tavapärased.
Foto: Shutterstock

ERRi teatel ütles terviseminister Riina Sikkut neljapäevasel valitsuse pressikonverentsil, et südamestimulaatorite paigaldamise ja järelkontrolliga saab edaspidi tegeleda ainult keskhaiglates ja piirkondlikes haiglates ning et Kuressaare haiglas lõpetatakse tegevus 1. juulist. Sikkut märkis ka, et selleks ajaks peab olema kokkulepe, kuidas teenust Saaremaa patisentidele rahastatakse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099