Autor: Margot Vent • 27. märts 2024

Meditsiinilise haridusega töötuid on vähe, ent õppimist toetatakse mitmel erialal

Töötukassas on praegu arvel umbes 55 000 registreeritud töötut, kelle seas on meditsiinilise haridusega inimesi vähe, ehkki eri kriisid tõstsid nende arvu võrreldes kriisieelse ajaga kahekordseks. Sellest aastast on muutunud ja muutub edaspidigi erialade nimekiri, millel õppimist töötukassa toetab.
Meditsiinilise haridusega töötuna arvel olijaid on vähe.
Foto: Shutterstock

Töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool​​​​ ütles, et praegu on neil kokku arvel 55 100 registreeritud töötut, kelle seas meditsiinilise taustaga inimesi palju ei ole, samas ei pruugi omandatud meditsiiniline haridus tähendada, et sel alal ka töötati. Allolev tabel näitab, et kui enne mitmesuguseid kriise olid arvud üsna stabiilsed, siis näiteks 2022. aastaks hüppas meditsiinilise haridusega töötute arv enam kui kahekordseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099