Autor: Meditsiiniuudised • 17. aprill 2024

Mobiilseid diagnoosikabinette külastasid mullu tuhanded

Vähiliidu ja Viljandi haigla mobiilses meeste-, naha- ja naistekabinetis ning mammograafiabussis lasi mullu kodu lähedal oma tervist kontrollida üle 10 000 inimese.
Mammograafiabussis tehti mullu 6808 rinnavähi sõeluuringut.
Foto: Viljandi haigla

Meeste diagnoosikabinetis osutati uroloogiteenust 36 vastuvõtupäeval ning tehti kokku 1256 vastuvõttu, neist 705 olid kontakt- ja 551 kaugvastuvõtud. Meestekabinetis diagnoositi kolm esmast eesnäärme-, üks põie- ja üks neerutuumor. Võrreldes aasta varasemaga suurenes eesnäärmevähi kahtlusega aktiivsel jälgimisel olevate patsientide ja MRT-uuringule saadetud patsientide arv. Meestekabinetis vastuvõtte tegeva uroloogi Teesi Sepa sõnul on meeste huvi enda tervise ja selle juhtimise vastu märgatavalt paranenud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099