Autor: Meditsiiniuudised • 30. aprill 2024

D-vitamiin võib mikrobioomi tasakaalustades vähi immunoteraapiale hoogu anda

Suurbritannia Manchesteri ülikooli teadlased avastasid hiiremudeli abil, et D-vitamiin aitab tasakaalustada soolestiku mikrobioomi, parandades vähi immunoteraapia toimimist.
Varasemad uuringud on kõrget D-vitamiini taset seostanud vähki haigestumise riski ja vähktõve suremuse vähenemisega.
Foto: Shutterstock

Hiljuti ajakirjas Science avaldatud uuringus osalenud doktor Evangelos Giampazoliase sõnul on immunoteraapia juba revolutsiooniliselt muutnud metastaatilise melanoomi ravi ja heaks kiidetud paljude pahaloomuliste kasvajate ravina. “Et kõik patsiendid ei reageeri sellele ravile võrdselt hästi ja ainult väike rühm saab pikaajalist kasu, on mõistmine, millal ja kuidas immuunsüsteem tuvastab pahaloomulised rakud ohuna, kriitilise tähtsusega selle vähi kõrvaldamise võimet suurendavate ravimeetodite kavandamisel," lisas ta medicalnewstoday.comi vahendusel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099