Kuula artiklit
Autor: Meditsiiniuudised • 10. mai 2024
Kuula artiklit

Eesti Õdede Liit kuulutas välja aasta õe, aasta hooldustöötaja ja aasta teo

Eesti Õdede Liit valis aasta õeks Ave Vaidla, aasta hooldustöötajaks Selve Õie ja aasta teoks 2023. aastal korraldatud suurkonverentsi „MEIE 100“. Tiitlid anti üle Tartus rahvusvahelisele õdede päevale pühendatud konverentsil.
Fotol: Ave Vaidla ja Selve Õis.
Foto: Kairi Naha

Eesti Õdede Liidu presidendi Anneli Kannuse sõnul on õenduse alustalad inimestest hoolimine ning koostööoskus. Just neid väärtusi kannavad kõik kolm laureaati.

Aasta õde Ave Vaidla on oma töös kirglik ja pühendunud ning oskab märgata, väärtustada ja austada teiste inimeste tundeid. Aasta hooldustöötaja Selve Õis on südamlik, lahke ja usaldusväärne töötaja, lisaks ka laia silmaringiga. Aasta teoks valiti õendusvaldkonna koostöökonverents “MEIE 100“, millega tähistasime nii koostööd erinevate erialaliitude vahel kui ka Eesti Õdede Liidu sajandat sünnipäeva,“ ütles Kannus.

Aasta õde 2024 – Ave Vaidla

Vaidla töötab regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiapolikliinikus onkoloogiliste ja hematoloogiliste patsientide nõustajana ning veenipordi õde-nõustaja ja koolitajana. Nii patsiendid kui ka kolleegid hindavad kõrgelt Ave Vaidla pühendumust ja empaatilisust. Tema südameasjaks ja ametialaseks missiooniks on koolitada võimalikult palju kolleege selleks, et patsiendid ei peaks veenipordi hoolduseks spetsiaalselt Tallinna tulema.

Ave Vaidla on Eesti Õdede Liidu usaldusisik ja olnud aastaid õdede liidu pädevuse hindamise komisjoni liige. Vabal ajal panustab ta veel mitmete organisatsioonide tegevusse: Eesti Onkoloogiaõdede Ühing, Eesti Patsientide Esindusühing, Eesti Leukeemia- ja Lümfoomihaigete Liit, Eesti Vähiliit ja Eesti Hemofiiliaühing.

Aasta hooldustöötaja 2024 – Selve Õis

Õis töötab hooldajana Pärnu haiglas. Kolleegid peavad teda vaieldamatult üheks kohusetundlikumaks ja vastutulelikumaks töötajaks. Kaastundlikkus, sõbralikkus ja usaldusväärsus on Õiest teinud väga hinnatud kaaslase rasketes valvetes. Oma hooldajatöös on ta alati lahke, hooliv ja sõbralik. Tema aastate jooksul omandatud oskused ja läbitud koolitused tunnistavad pühendumist oma valdkonnale ja tahet ennast erialaselt arendada. Suure huviga võtab ta osa ka koolitustest, loengutest ja tegevustest väljaspool haiglat.

Aasta tegu 2024 – koostöökonverents „MEIE 100“

Tervishoius on oluline erialaülene koostöö. Kunagi varem ei ole nii palju erinevaid kutse- ja erialaliite ning ühinguid koos tegutsenud ühise eesmärgi nimel ja toonud kokku kaheks päevaks Alexela kontserdimaja täissaali.

Enam kui 600 inimest sai osa Eesti tervishoiu praktikute ettekannetest. Tervishoius on tulemus kindlasti parem koostöös kui üksinda tegutsedes.

Aasta eest toimunud konverentsil ütles Eesti Vabariigi president Alar Karis oma kõnes: „Kuna teil on kõige tihedam ja lähedasem kontakt inimestega, langeb teile ka vastutusrikas roll paljude praeguse aja terviseväljakutsete lahendamisel. Räägime vaimsest tervisest, tervislikest elustiilivalikutest, aktiivsest vananemisest. Olete tihti esimesed, kes saavad märgata ja sekkuda. Esimesed, kelle poole pöördutakse. Esimesed, kes on haavatavatel hetkedel inimese kõrval.“

Loe lisaks
Galerii: Eesti Õdede Liit kuulutas välja aasta õe

Aasta õe ja aasta hooldustöötaja tiitli laureaadid valib EÕL-i volikogu salajasel hääletusel. Kandidaate saavad esitada kõik EÕL liikmed. Hinnatakse koostöövalmidust, toimekust, abivalmidust ja panust nii liidu tegevusse kui ka elanikkonna heaks.

Loe lisaks
Õdede konverentsil kuulutatakse välja aasta õde, hooldustöötaja ja tegu

Eesti Õdede Liit on suurim õendustöötajate kutseorganisatsioon Eestis. Liit on seadnud oma eesmärgiks elanikkonna tervise, õendustöötajate kutse arengu ning inimeste terviseteadlikkuse edendamise. Eesti Õdede Liit osaleb Rahvusvahelise Õdede Nõukogu ja Euroopa Õdede Nõukogu tegevuses.

Eesti Õdede Liit kuulutas välja aasta õe, aasta hooldustöötaja ja aasta teo
Kuula artiklit

Eesti Õdede Liit kuulutas välja aasta õe, aasta hooldustöötaja ja aasta teo

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099