Autor: Meditsiiniuudised • 27. mai 2024

Eestis arendatakse uudset personaalset CAR-T rakuteraapiat verevähipatsientide raviks

Tartu Ülikooli Kliinikum, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja ettevõte Icosagen on ühendanud jõud, et välja arendada ja tuua Eesti patsientideni uudne personaalne rakuteraapia (CAR-T rakuravi), mis pakub lootust ravimatutele verevähipatsientidele.
Igal aastal saab Eestis verevähidiagnoosi üle 600 inimese, kellest paljud surevad esimeste aastate jooksul peale haigestumist.
Foto: Shutterstock

Hematoloog Ain Kaare kliinikumist selgitas: "Tänapäeva vähiravis on tehtud suuri edusamme. Siiski, vaatamata vähiravi väga kiirele arengule, suudame pikaajalist haigusvaba perioodi pakkuda vaid vähestele verevähi patsientidele. See tähendab, et paljude jaoks haiguse progresseerumine jätkub. Uudne personaalne CAR-T rakuravi võimaldaks päästa kuni 50% teatud hematoloogiliste pahaloomuliste kasvajate diagnoosiga ravimatutest haigetest.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099