Autor: Margot Vent • 28. mai 2024

UURING: Wegovy kasutajatel on vähem neerudega seotud terviseprobleeme

Ravimitootja Novo Nordisk avaldatud uuringust ilmnes, et nende rasvumisravim Wegovy vähendas ülekaalulistel ja rasvunud inimestel neerudega seotud tüsistusi 22% võrra.
Ettevõtte varasemast uuringust ilmnes, et nende diabeediravim Ozempic aeglustas neerufunktsiooni häire süvenemist II tüüpi diabeediga patsientidel ning vähendas neerupuudulikkuse, südameprobleemide, insuldi ja surma juhtusid.
Foto: Shutterstock

Ettevõtte esindaja kinnitusel näitas 17 604 patsiendi osalusel tehtud uuring esmakordselt 2,4 mg semaglutiidi kasulikkust neerufunktsiooni parandamisel diabeedita inimestel, kellel on südame-veresoonkonna haigused ja ülekaalulisus või rasvumine ning suurenenud neerude kaitsmise vajadus. Toimeaine aitavat oluliselt vähendada näiteks kroonilise ja lõppstaadiumis neeruhaiguse riski, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099