Autor: Margot Vent • 29. mai 2024

USA ja Euroopa riigid kaaluvad linnugripiga kokku puutuvate töötajate vaktsineerimist

Ameerika Ühendriigid ja Euroopa astuvad samme, et hankida või toota H5N1 linnugripivaktsiine, mida saaks kasutada ohustatud kodulindude ja piimakarja töötajate, veterinaararstide ja laboritehnikute kaitsmiseks.
2020. aasta lõpus esile kerkinud uus linnugripi tüvi on hakanud plahvatuslikult levima ning põhjustanud enneolematult palju surmajuhtumeid mets- ja kodulindude seas ja hakanud nakatama paljusid imetajaliike
Foto: Shutterstock

Vaktsiinide teemal on räägitud nii Austraalia biotehnoloogiaettevõttega CSL kui ka Suurbritannia farmaatsia- ja biotehnoloogiaettevõttega GSK. Seda põhjusel, et 2020. aasta lõpus esile kerkinud uus linnugripi tüvi on hakanud plahvatuslikult levima ja põhjustanud enneolematult palju surmajuhtumeid mets- ja kodulindude seas ning hakanud nakatama paljusid imetajaliike, vahendas Reuters.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099