Autor: Eike Langerbaur • 10. juuni 2024

Iluuisutamise kulisside taga: toitumishäired ja sotsiaalne surve

Endise iluuisutaja Eike Langerbauri Tallinna ülikoolis kaitstud bakalaureusetöö “Iluuisutajate toitumishäirete kujunemist mõjutavad sotsiaalsed faktorid” vaatab kvalitatiivse uurimuse abil esmakordselt sisse iluuisutamise varjatud palgesse – toitumishäiretesse ja sotsiaalsesse survesse.
Noor neiu uisuplatsil.
Foto: Shutterstock

Sotsiaalteaduste printsiipe järgides tehtud uuring põhineb kaheksa (neist kaks mehed, toim) intervjueeritu unikaalsel iluuisutaja kogemusel. Empiirilises osas tehtud struktureeritud intervjuude käigus uuriti karjääri lõpetanud sportlastelt ja mainekatel tiitlivõistlustel osalenutelt kogemust iluuisutajana, kuidas nad kogesid iluuisutamise kultuuri ning kuidas on see mõjutanud nende toitumisharjumusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099