Autor: Meditsiiniuudised • 12. juuni 2024

Alkoholitarbimise vähenemine terviseriske ja kulusid ei mõjutanud

Ehkki Eesti täiskasvanu tarbis mullu majanduslanguse ja elukalliduse tõusu tõttu absoluutalkoholi keskmiselt 10,9 liitrit ehk 2,7% vähem kui aasta varem, ei mõjutanud see terviseriske ega kulusid. Alkoholitarvitamisest põhjustatud haigustesse suri 627 inimest, neist üle poole maksa alkoholtõve tõttu.
Keskmiselt jõi üks Eesti elanik mullu igal nädalal ära ligi veerand liitrit viina, kolm 0,5liitrist purki õlut, pool pudelit veini ning pool 0,33liitrist purki muud lahjat alkohoolset jooki.
Foto: Shutterstock

Eesti täiskasvanud elanikud tarbisid mullu keskmiselt 10,9 liitrit absoluutalkoholi, millest suurima osa moodustasid kanged alkohoolsed joogid (43%) ja õlu (35%). Ümberarvestatuna jaotub see kogus jookide lõikes järgmiselt: 12 liitrit kangeid jooke, 74 liitrit õlut, 17 liitrit veini ja 8 liitrit muid lahjasid alkohoolseid jooke. See tähendab, et keskmiselt jõi üks Eesti elanik igal nädalal ära ligi veerand liitrit viina, kolm 0,5liitrist purki õlut, pool pudelit veini ning pool 0,33liitrist purki muud lahjat alkohoolset jooki.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099