Autor: Meditsiiniuudised • 13. juuni 2024

Puukide levitatavate haiguste hulka on lisandunud uus tõbi

Puukide levitatavate haiguste hulka on lisandunud babesioos, mida põhjustab vere punalibledes parasiteeriv ainurakne. Kui seni on haigus peamiselt levinud Lõuna-Euroopas, siis nüüd on seda registreeritud ka Eestis ja Soomes.
Punalibles parasiteerivad babesioosi põhjustavad ainuraksed.
Foto: Shutterstock

Tänavu on Eestis esimest korda saanud kaheksa ja mitmendat korda üks inimene. Haigust iseloomustavad külmavärinad, palavik, üldine jõuetus, gripilaadsed sümptomid, ravimata jäämisel võivad tüsistusena tekkida neeru- või südamepuudulikkus, maksa- ja põrnaprobleemid, kirjutab ERR.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099