• 08.07.24, 07:00

Rohke ultratöödeldud toidu söömine võib eluiga lühendada kümne protsendi võrra

Ameerika Ühendriikides 30 aasta jooksul üle 500 000 inimesega tehtud uuringu andmetest ilmnes, et suures koguses ultratöödeldud toidu söömine võib eluiga lühendada üle kümne protsendi.
Ultratöödeldud liha, nagu peekoni, vorsti, singi ja soolaliha, tarbimist seostatakse  näiteks soole- ja maovähi, südamehaiguste ja diabeedi tekkega.
  • Ultratöödeldud liha, nagu peekoni, vorsti, singi ja soolaliha, tarbimist seostatakse näiteks soole- ja maovähi, südamehaiguste ja diabeedi tekkega.
  • Foto: Shutterstock
Uuringu juhtiva autori, Marylandi Bethesda riikliku vähiinstituudi uurija Erikka Loftfieldi kinnitusel annavad ultratöödeldud toidu tarbimisse peamise panuse dieetkarastusjoogid, millele järgnevad suhkrurikkad karastusjoogid ja pagaritooted, aga ka ultratöödeldud lihatooted, kirjutas CNN.

Seotud lood

Töökuulutused
  • 27.05.25, 12:38
Haapsalu Neuroloogiline Rehabilitatsioonikeskus otsib arsti
Hea arst! Tule ja anna oma väärtuslik panus, et terviseraskustesse sattunud inimesed saaksid võimaluse elada võimalikult toimekat ja rahuldustpakkuvat elu!

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele