Autor: Kristiina Käit • 9. juuli 2024

Uuring: Uus AI-põhine meetod tõstab rinnavähi avastamise tõhusust MRT abil

Karolinska ülikooli haigla poolt juhitud uuring ScreenTrustMRI näitas, et uuenduslik AI-tehnoloogia võib potentsiaalselt muuta praeguseid rinnavähi sõeluuringu praktikaid ja leida avastamata vähijuhte.
Foto: Shutterstock

Mammograafia on kõige laialdasemalt kasutatav meetod rinnavähi sõeluuringuteks ning on näidanud, et varajase avastamise abil saab vähendada suremust. Sellest hoolimata avastatakse ligikaudu 30 protsenti vähijuhtumitest biannual sõeluuringus osalejate seas sümptomite põhjal, mis tekivad sõeluuringute vahepeal. Need vähid on sageli agressiivsemad ja halvema prognoosiga, kirjutab Karolinska ülikooli haigla.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099