Ka Põhjamaade toitumissoovituste kohaselt on mõõdukas ehk 1–4 tassitäie kohvi joomine päevas tervisliku toitumise osa, mis võib lisaks diabeedi omale vähendada südame-veresoonkonna haiguste riski.
Foto: Shutterstock
Uuringu käigus leiti, et kohvile ei tohiks suhkrut või magusainet lisada, kuna musta kohvi seostatakse väiksema riskiga haigestuda II tüüpi diabeeti. Nimelt vähendavat iga tarbitud tassitäis riski kümme protsenti, vahendab Helsingin Sanomat.
See, kui kergesti kohv kolesterooli taset tõstab, sõltub joogi valmistusviisist. Soome toitumisteadlane selgitab, milline kohv on tervise seisukohalt parim valik.
STADA missiooniks on alati olnud inimeste tervise eest hoolitsemine ning usaldusväärseks partneriks olemine. Just see on aluseks meie pingutustele, et pakkuda kättesaadavaid ja kvaliteetseid ravimeid ning toetada tervishoiusüsteeme ja tervishoiutöötajaid kogu maailmas.