4. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jätkub digipildi ja digiregistratuuri hange

SotsiaalministeeriumPressiteade 5.10.2006  Eile, 4. oktoobril saatis Sotsiaalministeerium digipiltide arhiivi ja digiregistratuuri infosüsteemi loomise hangetel kvalifitseerunud taotlejatele pakkumise kutse dokumendid. Hange toimub EL struktuurifondidest E-tervise projektide raames. Digipiltide ja digiregistratuuri hanked kuulutati välja 29. novembril 2005.a. Mõlemale hankele laekusid taotlused seitsmelt ettevõttelt, kelle seast valiti partnerid käesoleva aasta maini kestnud läbirääkimisteks. Seejärel täiendati vastavalt läbirääkimistel selgunud infole pakkumise kutse dokumenti, milles on kirjeldatud nõudmised infosüsteemide tehnilisele lahendusele. Lõplike pakkumiste laekumise tähtaeg on  digiregistratuuri pakkumiste puhul 25. oktoober ja digipiltide puhul 01. november. Digiregistratuuri projekti raames luuakse arstidele ja patsientidele vastuvõtule aja broneerimise võimalus, mis võimaldab patsiendi mugavamat teenindamist. Patsient saab valida, muuta ja tühistada enda jaoks sobivaimat vastuvõtuaega erinevates raviasutustes. Loodav Digiregistratuuri infosüsteem ei vaheta välja hetkel meditsiiniasutustes kasutusel olevaid süsteeme. Digipiltide projekti tulemusena on röntgeniuuringute digitaalsed pildid kättesaadavad kõikidele arstidele üleriigiliselt ja see võimaldab säästa patsienti dubleerivatest uuringutest, kui ta lisauuringuid ei vaja. Paralleelselt arendab Sotsiaalministeerium välja digitaalse terviseloo ja digiretsepti E-teenust, mis parandavad terviseinfo kättesaadavust arstidele ja säästavad arsti ja apteekri aega, vähendavad retseptides esinevaid vigu ning võimaldavad patsiendi tõhusamat nõustamist. Nelja projekti finantseeritakse Euroopa Liidus Struktuurifondidest 36 miljoni krooni ulatuses ning nende lõpptähtaeg on 31. august 2008.a. Katrin Pärgmäe Sotsiaalministeerium Pressiesindaja +372 626 9321 +372 56 623 823   
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099