10. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pressiteade: PRAXISe hinnangul ei vaja haiglareform ümber vaatamist

Täna- 11. detsembril kell 11:00 tutvustab PRAXIS Radisson SAS hotelli konverentsiruumis Helsinki värskelt valminud uuringut haiglareformide kohta Eestis.

Poliitikauuringute Keskus PRAXIS viis 2006. aastal läbihaiglareformi uuringu- mille eesmärk oli hinnata rohkem kui viisaastat kestnud haiglareformi mõjusid Eestis. Uuringut rahastasAvatud Ühiskonna Instituut Budapestis- ning see viidi läbiparalleelselt Bulgaarias- et võrrelda reforme kahes riigis. Uuringuautorid on Ain Aaviksoo (PRAXISe tervisepoliitika programmidirektor)- Agris Koppel (PRAXISe tervisepoliitika programmianalüütik). Andmete analüüsimisel osalesid Triin Habicht (EestiHaigekassa) ning Marge Reinap (Sotsiaalministeerium).

Esialgsete järelduste kohaselt on haiglareform liikumasratsionaalses suunas ning värskelt kavandatud haiglavõrguarengukava muutmine ei ole põhjendatud. Elanike poolt tõstatatudkättesaadavuse probleemi lahendamise võti on pigem tervishoiuüldise rahastamise suurendamises ning senisest jõulisem esmatasandining taastus- ja hooldusravi arendamises eriarstiabi kõrval.Suurimaks ohuks võib hinnata riigi poolt visiooni ja strateegiaasemel haiglate operatiivjuhtimise ülereguleerimist jaebamõistlikku politiseeritust.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099