10. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigikontroll: erivajadustega inimeste rehabilitatsioonisüsteem pole jätkusuutlik

11.12.2006

<strong>Riigikontroll leidis oma auditi käigus- eterivajadustega inimeste rehabilitatsioonisüsteem polejätkusuutlik<br /></strong><br />Seaduse kohaselt on õigus rehabilitatsiooniteenuseid saada kõigilpuude raskusastet taotlevatel ja puuetega isikutel- kuidriigieelarves on selleks raha planeeritud napilt ning seetõttu onteenuse soovijatest moodustunud pikad järjekorrad. Näiteks sai2005. aastal teenuseid vaid veidi üle 7% isikutest- kellel selleksoleks õigus.

Teenuste hulka- mille eest riik maksab kuulub karehabilitatsiooniplaanide koostamine- mille alusel hiljem teenuseidosutatakse. Ainuüksi plaanide koostamisele ja juhendamisele kulusaga 2005. aastal 44% rehabilitatsioonirahast ning inimesteiseseisvat sotsiaalset või tööalast hakkamasaamist soodustavateletegevustele jäi alla poole rahast.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099