20. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus ei toetanud muudatusi tervishoiuteenuste korraldamise seadusele

Valitsus ei toetanud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esitatud tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muutmise seaduse eelnõu (1042 SE). Seaduseelnõu eesmärk on- et üldarstiabi rahastataks ravikindlustuse eelarve asemel riigieelarvest sotsiaalministeeriumi ja Eesti Haigekassa vahel sõlmitud lepingu alusel ja kaotataks eeltingimus- et perearsti nimistusse kantud inimene peab olema hõlmatud ravikindlustusega.

Valitsus märgib- et eelnõu 1042 SE seletuskiri on desinformeerivja juhib tähelepanu- et alates 2007. aastast tasub riiksotsiaalmaksu ravikindlustuse osa kokku täiendavalt vähemalt 74 000vähekindlustatud isiku eest- kes oleksid muidu ravikindlustusegahõlmamata. Seaduse rakendamisega seotud kulutuste selgituses ontoodud üldarstiabi kulude summa haigekassa eelarves 2005. aastatasemel. Ka on põhjendamatu seaduseelnõus ette nähtud üldarstiabirahastamise põhimõtte muutmise vajadus.

Valitsus arutas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni pooltalgatatud samasisulist seaduseelnõu (677 SE) arutati VabariigiValitsuse 7. juuli 2005. a istungil- kus eelnõu ei toetatud. Eelnõuon Riigikogu poolt tagasi lükatud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099