25. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UNIFEM ja Hea Tahte Saadik Nicole Kidman käivitavad naistevastase vägivalla lõpetamise Internetikampaania

NEW YORK- 26. november/PRNewswire/ -- Ühinenud Rahvaste Organisatsioon -- ÜRO naiste arengufond UNIFEM- selle Hea Tahte Saadik Nicole Kidman ning suur hulk partnereid käivitasid täna Internetikampaania naistevastase vägivalla lõpetamiseks. Pealkirjaga "Ütle EI naistevastasele vägivallale" ("Say NO to Violence against Women") kutsub kampaania inimesi lisama oma nimesid virtuaalsesse raamatusse veebisaidil- mis on loodud spetsiaalselt sel eesmärgil: www.saynotoviolence.org. Õhutades sadu tuhandeid- isegi miljoneid inimesi üle kogu maailma ühinema- on kampaania eesmärk saata otsustajatele tugev sõnum asetamaks naistevastase vägivalla lõpetamise ülemaailmselt kõrgele kohale.

"Vägivald naiste vastu on kohutav inimõiguste rikkumine-" ütlesUNIFEMi Hea Tahte Saadik Nicole Kidman. "Kuid see ei ole vältimatu.Me saame selle peatada. Mida rohkem nimesid kogume- seda tugevam onmeie panus teha naistevastase vägivalla lõpetamine valitsustepeamiseks prioriteediks igal pool. See on põhjus- miks kirjutasinoma nime esimesena."

Statistika näitab- et üks kolmandik naistest kogeb oma eluajalvägivalda. Liiga sageli toimub see vägivald koos toimepanijatekaristamatusega ning ebapiisava juurdepääsuga toetamaks pääsenuid.UNIFEM on olnud juhtiv propageerija otsustavaks tegutsemiseks- etpöörata tähelepanu mitmetele sugupõhistele vägivalla ilmingutele -on see kodune vägivald- inimkaubitsemine või süstemaatilinevägistamine konfliktipiirkondades. Töö jätkub- kuigi see on raskevõitlus- kuna hirm ja häbi takistavad paljusid naisi rääkimast.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099