12. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööandjat peab teavitama vaid nakkushaigusest

Töötervishoiuarst ei tohi töötaja nõusolekuta tööandjale tema tervisliku seisundi kohta andmeid avaldada- kirjutas Postimees. Tegemist on delikaatsete isikuandmetega ja nende avaldamist ei saa tööandja nõuda. Pärast töötervishoiukontrolli saadab arst tööandjale tõendi- kuhu märgib- kas töötaja võib vastaval ametikohal töötada või mitte. Vajadusel tehakse töökeskkonna või töökorralduse muutmise ettepanekud. Juhul kui inimene põeb näiteks suhkruhaigust või langetõbe- võib arst väljastatavale tõendile kirjutada lisasoovitused - näiteks vastunäidustada töö liikuvate mehhanismidega -- aga diagnoosist informeerimise kohustust arstil ei ole. Ainsa erandina peab  arst tööandjat teavitama töötaja nakkushaigusest. HIVi proovi töötervishoiuarst ei võta.
Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708