13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina taimeravim kergendab ekseemi sümptomeid

Viiest ravimtaimest koosnev traditsiooniline Hiina taimerohi võib vähendada nahapõletiku sümptomeid- vahendas Postimees uudisteagentuuri BBC. Hiinas läbi viidud uuringust selgus- et ravim vähendas atoopilise dermatiidi all kannatavate noorte vajadust tavaliste rohtude järele ja parandas nende elukvaliteeti. Hong Kongi ülikooli uuringus hinnati taimerohu toimet 85 patsiendil- kes põdesid atoopilist dermatiiti- mis on dermatiidi kõige sagedamini esinev vorm. Osale patsientidest anti taimeravimit ning osale platseebot. Patsiendid- kes said ehtsat ravimit- kinnitasid elukvaliteedi paranemist kolmandiku võrra- teistel elukvaliteet ei paranenud. Lisaks vähenes esimestel vajadus tavapärase rohu järele. Edasised analüüsid näitasid- et taimeravimit võtnud patsientidel oli veres vähem proteiine- mida seostatakse ekseemi põletikuliste protsessidega.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708