13. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mineraalvesi võeti sanatooriumis taas aktiivsesse kasutusse

Märtsist alates on Saaremaa Valsi hotelli ravikorpuse ravivannides taas kasutusel mineraalvesi- mida ammutatakse 1989. aastal hotelli territooriumile puuritud puurkaevu kambriumi veekompleksi alumisest- 565 meetri sügavusest kihist- kirjutas Meie Maa. Tõhusalt toimiv mineraalvesi Kuressaare 1 on spetsialistide poolt kõrgelt hinnatud ainulaadne maavara- selles on rohkesti tervendava toimega lahustunud mineraalaineid. “Mineraalvesi oli meil kasutuses ka varem- kuid kuna soolad sõid torustiku ja süsteemi ruttu ära- ehitasime nüüd uue-” rääkis Saaremaa SPA Hotellide vanemarst Helvi Koppel. Tema hinnangul on mineraalvesi nõrga leeliselise reaktsiooniga (pH 7-1-7-7)- keemiliselt kloriidne kaltsium-naatriumvesi kogumineralisatsiooniga 3-7 g liitris. Häid tulemusi saadakse krooniliste liigese- ja närvipõletike korral- artrooside esinemisel- lihaspingete ja -valude olemasolul ning erinevate nahaprobleemide korral. Kuressaare Sanatooriumi peaarst Ivar Vipp selgitas- et mineraalvee raviomadused väljenduvad kõige paremini komplekssel kasutamisel - kerge dieet- võimlemine- massaaž- ravivannid ja piisava koguse vee joomine. “Ootame ka saarlasi aktiivsemalt mineraalveevanne võtma- seni on käinud vaid need- kellele mingiks tähtpäevaks on kingitud meie kinkekaart-” kutsus Vipp ja tuletas meelde- et ravivannide kasutamisel tuleb arvestada sellega- et kuigi raviprotseduuri üldtoime on tugev- ilmneb oodatud ravitulemus alles mitme päeva möödudes.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708