24. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Silmade liigutamine parandab mälu

Hiljuti avaldatud uurimuses näidati- et silmade vasakule-paremale liigutamine võib mälu paremini tööle panna ning aidata tõelisi mälestusi võltsidest eristada- vahendas Novaator. Silmade üles-alla liigutamisega sarnast efekti ei kaasnenud. Silmade vasakule-paremale liigutamine võib mälu aidata seetõttu- et mõlema silma spetsiifiline liigutamine haarab samaaegselt kaasa nii parema kui vasaku ajupoolkera. Juba 30 sekundilisest silmade liigutamisest piisab- et meenutada näiteks- kuhu sai jäetud rahakott või milline numbrikombinatsioon deaktiveerib pommi- kirjutas The Daily Galaxy.
Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708