26. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neerusündroomiga hemorraagilisse palavikku haigestumine Eestis

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel on Eestis 2006. aasta esimeses kvartalis sagenenud haigestumine neerusündroomiga hemorraagilisse palavikku- mille tekitajaks on hantaviirused. Aasta algusest on registreeritud 13 neerusündroomiga hemorraagilise palaviku juhtu: jaanuaris 6- veebruaris 2- märtsis 4 ja aprillis 1 haigusjuht. Mullu esimeses kvartalis diagnoositi vaid üks haigusjuht- kogu 2005. aasta jooksul haigestus 15 inimest. Tervisekaitseinspektsiooni andmetel esineb hantaviirustest põhjustatud haigestumise suurenemist paljudes teisteski Euroopa maades (Saksamaal- Belgias- Prantsusmaal). Haigestumise tõusu täheldatakse tavaliselt 3-4 aasta tagant. Hantaviiruste looduslikuks säilimiskohaks on närilised- eeskätt hiired- rotid ja mutid. Inimene võib nakkuse saada näriliste eritistega saastunud tolmu sisse hingates. Suurem osa nakatunutest on enne haigestumist kokku puutunud närilistega- näiteks viibinud majandusruumides- ladudes- keldrites jne. Teadaolevatel andmetel viirus inimeselt inimesele ei levi.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099