30. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1. aprillist hakkab haiglas olema nelja valveringi asemel kaks

Alates homsest jõustub sotsiaalminister Maret Maripuu määruse muudatus- mille järgi rahastatakse üldhaiglates senise nelja valveringi asemel ainult kahte valveringi- kirjutas Postimees. Regionaalminister Siim-Valmar Kiisler ei kooskõlastanud määruse muudatust- kuna paljud maakonnad väljendasid arvamust- et arstiabi kättesaadavus võib halveneda. «Kooskõlastamata jätmisel ei olnud eesmärk n-ö kära teha- vaid see- et osapooled räägiksid veel omavahel läbi-» selgitas ta. Sotsiaalministri 2004. aasta määruse «Haiglaliikide nõuded» kohaselt pidi igas üldhaiglas ööpäevaringselt töötama vähemalt neli erialaspetsialisti: erakorralise meditsiini arst või erakorralise meditsiini täiendusõppe läbinud arst- sisemeditsiini eriala arst- üldkirurg- günekoloog-akušöör. Seevastu sotsiaalministeeriumi väitel annab valveringide korralduse nüüdne muutmine haigla juhile võimaluse haigla personali ratsionaalsemalt ja inimesi säästvamalt organiseerida. Samuti parandada teatud teenuste kättesaadavust patsiendi jaoks ehk suunata vabanenud vahendid näiteks ambulatoorsete teenuste osutamisele. Määruse sai positiivse hinnangu Eesti Haiglate Liidult- kuna see suurendab ühe arstliku ööpäevaringse valmisoleku tasu kvartalis 348 915 kroonilt 422 717 kroonini.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099