1. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põlva haiglal säilis lootus jätkata üldhaiglana

Eile kohtusid Põlva maavanem Priit Sibul ning mitmed tippametnikud sotisaalminister Maret Maripuu- kantsler Riho Tapferi ja ministri nõuniku Anders Tsahknaga- et arutada Põlva haigla saatust- teatas Postimees. Kohtumise teemaks oli AS Põlva Haigla jätkamine üldhaiglana. Senikehtiva haiglavõrgu arengukava kohaselt muutub Põlva haigla staatus alates 1.jaanuarist 2010 üldhaiglast kohalikuks haiglaks- mis tähendaks kirurgia osa kadumist Põlva maaakonnast. Maavalitsus on teinud ettepaneku ministeeriumile see punkt arengukavast välja jätta. «Kohtumine oli üldjoontes tulemuslik. Minister oli meie murest teadlik ning andis kohtumisel omapoolse lubaduse- algatada arengukavas Põlva ja Rapla haiglate staatust puudutavate punktide muutmise määrus-» oli Sibul kohtumise tulemusega rahul. Kavandatava arengukava muutuse tulemusel säilitaks AS Põlva Haigla üldhaigla staatuse ka peale 2010 aastat. «Täna räägime eelkõige siiski üldhaigla staatuse pikendamisest kuni 2015 aastani-» lausus Põlva maavanem. «See aeg on vajalik selleks- et ministeerium saaks läheneda terviklikult sotsiaal- ja tervishoiuprobleemidele. Täna valmistatakse ministeeriumis ette esmatasandi arstiabi arengukava-» rõhutas Sibul otsuse vajalikkust. Hetkel on erinevad osapooled andnud AS Põlva Haiglale igati positiivse hinnangu seda nii- ravikvaliteedi- kaadri kvalifikatsiooni- kui pakutavate teenuste nõudluse kohta.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099