10. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduagentuurid soovivad Euroopas keelata toiduvärvide kasutamise

Möödunud sügisel FSA läbiviidud katse 300 lapsega tõestas- et pärast sünteetilisi värvaineid sisaldava joogi tarbimist suureneb laste kalduvus hüperaktiivsele käitumisele- vahendas Postimees uudisteagentuuri BBC. Tookord vaid vanemate hoiatamisega piirdunud organisatsioon on nüüd võtnud nõuks karmimaid meetmeid tarvitada. «Meil on tõestusmaterjali- mis viitab- et oleks mõistlik nende toidus kasutamisest loobuda-» ütles FSA esimees Deirdre Hutton. «Soovime- et nende kasutamisest järk-järgult loobutakse. On tarvis- et EL selle kohustuslikuks muudaks-» lisas Hutton. FSA juhatuse selgituste järgi võivad vastavad protsessid ELis aga aastaid aega võtta ja seega soovitab organisatsioon tootjatel loobuda sünteetiliste värvainete kasutamisest vabatahtlikult ja nii kiiresti kui võimalik. EFSA hinnangul on toiduvärvide mõju laste käitumisele väike- kuid kuna neil pole ka mingit toiteväärtust- siis poleks nende toidust eemaldamine ka mingi kaotus.  
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099