27. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootslased katsetavad suitsetamisvaktsiini

Rootsi Karolinska instituudi teadlased loodavad luua vaktsiini- mis võtaks suitsetajatelt sigaretiisu. Üsna pea alustavad rootslased suitsetamisvaktsiini katsetamisega. Vaktsiini testimisel osaleb 400 suitsetajat Taanist- Norrast ja Rootsist. Nelja kuu jooksul saavad pooled neist neli süsti vaktsiiniga ja teised platseeboravimit- vahendas Postimees agentuuri VG Nett. Vaktsiini ülesandeks on panna keha immuunsüsteem tootma nikotiinivastaseid antikehasid ja takistada nikotiini mõju ajule ehk suitsetamisega kaasneva heaolutunde tekkimist. Seeläbi väheneb sõltuvus ja teadlaste lootuste järgi ka soov uuesti sigaretti süüdata. Suitsetamisvaktsiini kallal töötavad ka mitmete teiste riikide teadlased- kuid ükski vaktsiin pole senini müügile jõudnud.  
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099