8. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enneaegu sündinute arv on kõvasti tõusnud

Enneaegsed lapsed sünnivad aasta-aastalt üha noorema ja väiksemana. “Kui mullu sündis meil 29 enneaegset last- siis tänavu esimese kvartaliga juba 57-” teatas Pelgulinna sünnitusmaja vastsündinute osakonna juhataja doktor Kai-Elna Allik- kelle sõnul on enneaegsete laste osakaal tõusnud juba 8-9 protsendini- kirjutas Päevaleht. Viimasel aastakümnel on see jäänud alla kuue protsendi. Tartu ülikooli kliinikumi (TÜK) sünnitusosakonna juhataja Fred Kirss kinnitas samuti enneaegsete osakaalu tõusu. Näiteks 2004. aastal sündis Tartus 2212 last ja neist 151 ehk 6-9 protsenti olid enneaegsed. Mullu sündis 2312 last- neist 183 olid enneaegsed- enneaegsuse protsent oli 8-1. Noorimad enneaegsed lapsed sünnivad Eestis 22. rasedusnädalal ja kaaluvad kõigest 500 grammi.
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099