Autor: Ketlin Beljaev • 19. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Gastroenteroloogide Selts kutsub teavitama C-hepatiidi ohust

Esmaspäeval, 19. mail, toimub Ülemaailmne Hepatiidipäev. Sellega seoses teeb Eesti Gastroenteroloogide Selts pöördumise avalikkusele ja korraldab meediaesindajatega ümarlaua, et aidata kaasa ohtliku C-hepatiidi leviku ärahoidmisele Eestis.

Esmaspäeval kell 12 toimub ka meediaesindajate ja Eesti gastroenteroloogide ümarlaud hotell Olümpia saalis Zeta 1. Lühiettekannetega C-hepatiidist, selle riskiteguritest ja ravist esinevad Eesti Gastroenteroloogide Seltsi president Benno Margus Ida-Tallinna Keskhaiglast ning dotsent Riina Salupere Tartu Ülikooli Kliinikumist. Üritusel tutvustatakse ka hepatiidist informeerivat kodulehte www.hepatiit.net.

Hepatiidi kui ohtliku maksahaiguse viiruseid on kuus, neist kolm võivad põhjustada kroonilist hepatiiti ning kaks viia maksavähini. C- hepatiidi viirus levib nii verekontaktide kaudu kui ka moevooludest mõjutatuna - tätoveeringute ja augustamise abil. Sageli kulgevad maksahaiguse tunnused ilma tundemärkideta ja inimene ei teagi, et võib olla nakatunud, kuid nii B- kui C-hepatiit võivad viia maksavähini.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099