Autor: Violetta Riidas • 27. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Naise Tervise II konverents toimub reedel, 30. mail Tallinnas hotellis Radisson SAS.

Teist aastat peetav konverents keskendub seekord naisele vanuses 40+. Konverentsikülalisteks oodatakse üle 400 arsti kogu Eestist. Konverentsi korraldajad on Eesti Kardioloogide Selts, Eesti Unemeditsiini Selts ja meditsiinikirjastus Lege Artis. Ettevõtmise patroon on proua Evelin Ilves.

Konverentsil esinevad ettekannetega juhtivad Eesti arstid, kes püüavad avardada üldlevinud mõtteviisi ja leida vastuseid igapäevatöös kerkivatele küsimustele. Uuritakse, missuguste valikute ees on tänapäeva naine ja mille alusel naine oma valikuid teeb. Tutvustatakse uuringu „Eesti naise tervis 2004–2005" tulemusi. Käsitletakse vananemisega seotud muutusi: millised on muutused molekulitasandil, mida tuleb silmas pidada ravimite kasutamise seisukohast ja milliseid terviseriske tuleb tähele panna. Kardioloogid avavad eakate naiste kõrgvererõhu ja südamepuudulikkuse probleeme – südametervise poolest ei ole Eesti naised meestest sugugi paremad. Konverentsil käsitletakse ka unehäireid, hammaste tervist jm.

Sageli nimetatakse neljakümnendaid elu parimateks aastateks – naine on saavutanud oma positsiooni ühiskonnas, temaga arvestatakse ja tema väljaütlemisi väärtustatakse, lapsed on kodust lahkunud või lahkumas ning naisel jätkub enam aega enese eest hoolitsemiseks. Kaunid ja hoolitsetud naised jäävad alati silma. Prantslastel on ütlus – kui 17-aastane neiu on inetu, siis on see tema õnnetus, kui aga 40-aastane naine on inetu, siis on see tema süü.Neljakümnendateks aastateks on organism küps ja tasapisi hakkavad ilmnema esimesed vananemise märgid. Naise ilu kipub vananedes kaduma osalt just tervisehädade tõttu, olgu selleks unehäiretega seotud vaevused, lagunevad hambad kuni hambutuseni või süvenevad luulised deformatsioonid. Arsti vaatevinklist ei saa neid pidada lihtsalt iluvigadeks, need on tõsised probleemid. Konverentsil käsitletavad tervisehädad on ennetatavad, on vaja vaid tunda huvi oma tervise vastu ja osata märgata haigestumise esimesi tundemärke.Konverentsiprogramm on pressiteatele lisatud.Konverentsil esinevaid arste on võimalus pressikonverentsil ja ürituse vaheaegadel intervjueerida.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708