Autor: Violetta Riidas • 30. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõustus Liis Toome algatatud riskivastsündinute jälgimise juhend

20. mail sõlmisid Eesti Haigekassa ja Eesti Perinatoloogia Selts kokkuleppe riskivastsündinute jälgimise juhendi (täieliku nimega: "Riskivastsündinute jälgimise juhend lapse esimesel ja teisel eluaastal") tunnustamise kohta.

Kokkulepe tähendab, et Eesti Haigekassa (EH) on lugenud Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakonna vanemarsti Liis Toome algatatud ning enam kui kahe aasta pikkust erialaspetsialistide koostööd nõudnud dokumendi EH ravijuhendite koostamise kontseptsiooni nõuetele vastavaks. EH juhatust nõustav Ravijuhiste Nõukogu kinnitas selle 30. aprillil, dokument on kooskõlastatud 11 erialaseltsiga ning eriealaekspertide rühmaga.

Juhendi rakendumisel ühtlustub madala sünnikaaluga laste jälgimise kvaliteet ning paraneb erialaspetsialistide koostöö.Haigekassa soovitab Eesti Perinatoloogia Seltsil arstkonda ravijuhendite tunnustamisest aktiivselt teavitada ning juhendite rakendamist arstkonna hulgas võimalusel jälgida.Kokkulepe kehtib viis aastat allakirjutamise päevast, lepingu allkirjastasid Liis Toome ning EH juhatuse liige Mari Mathisen.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099