Autor: Triinu Laan • 11. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maalima tipparstid räägivad suguhaigustest

Neljapäeval saabuvad Seksuaalsel Teel Levivate Infektsioonide Eesti Ühingu kutsel Eestisse maailma tipparstid, et reedel Pärnus toimuval konverentsil rääkida uut liiki suguhaigustest, mida eluviisi muutus on endaga kaasa toonud.

„Eesti arstidel on kogemusi peamiselt heteroseksuaalide diagnoosimise ja raviga, kuid arenenud riikides analüüsitakse suguhaigusi eraldivõetuna gaydel, lesbidel ning samuti ka lastel, selgitas konverentsi peakorraldaja ja initsiaator dr Airi Põder, meil on teadaolevalt tuhandeid gaysid ja lesbisid, kes suguhaiguste aspektist vaadatuna erikäsitlust vajavad, vastav teadmus Eestis täna aga praktiliselt puudub, “ lisas ta.

Suguhaiguste hulka kuulub näiteks ka viimasel ajal palju kõneainet tekitanud HPV infektsioon, mis ei põhjusta mitte ainult emakakaela vähki naistel, vaid ka meestel esinevaid kasvajaid ja kondüloome.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708