Autor: Triin Tabur • 13. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis koolitervishoiu ülesandeid ja korraldust puudutav eelnõu

Sotsiaalministeerium saatis eile, 12. augustil e-õigusesse eelnõu, millega uuendatakse ja täpsustatakse koolitervishoiu ülesandeid ja korraldust. Eelnõu eesmärk on tagada, et igas koolis oleks kõikidel lastel turvaline ja tervislik. Seaduse muudatused on plaanitud 1. septembrist 2009.

Koolitervishoiu peamine ülesanne on terviseedendus ja haiguste ennetamine. Muudatustega suureneb kooliõdede vastutus, sest tulevikus ei pea arsti tavakoolis enam olema. Arst võib olla, see on kooli omaniku otsustada. Õde aga peab koolis kindlasti olema. Kooliõde on iseseisev spetsialist, kes muu hulgas võib riikliku kava järgi vaktsineerida, õed viivad iseseisvalt läbi laste tervisekontrolle, vajadusel suunavad perearsti juurde. Siiani võisid õed lapsi vaktsineerida vaid arsti järelevalve all. Siiski peab endiselt küsima vaktsineerimiseks vanemate nõusolekut, nagu see ka seni oli. Lisaks annab õde nõu tervisekäitumise osas (sealhulgas tervislik toitumine, kehaline aktiivsus ja seksuaaltervis), suunab vajadusel perearsti juurde. Erivajadustega laste koolis jäävad laste tervise eest hoolitsema nii õde kui arst.

"Koolitervishoiu uut kontseptsiooni on välja töötatud juba aastaid. Nüüd oleme jõudnud nii kaugele, et ootame väljatöötatud ettepanekutele tagasisidet. Saadame eelnõu ka osalusveebi, et kõigil oleks võimalus sellega tutvuda ja arvamust avaldada," lisas sotsiaalminister Maret Maripuu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099