Autor: Egle Raadik-Gonchev • 4. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MSD emakakaelavähi vaktsiin, tõendas III faasi ravimuuringus oma efektiivsust meestel HPV-ga seotud haiguste ennetamisel

Pöördelises III faasi uuringus meestel vanuses 16 kuni 26 aastat ennetati SILGARD®-i [inimese papilloomiviiruse neljavalentne (tüübid 6, 11, 16 ja 18) rekombinantne vaktsiin], vaktsiini abil 90 protsenti suguelundite pindmistest kahjustustest, mille põhjustajateks olid inimese papilloomiviiruse (HPV) tüübid 6, 11, 16 ja 18.

Need on käesolevalt ainukesed andmed, mille abil hinnatakse mõne HPV vaktsiini efektiivsust haiguste ennetamisel meestel ning neid andmeid esitleti esmakordselt European Research Organization on Genital Infection and Neoplasia (EUROGIN) rahvusvahelisel multidistsiplinaarsel konverentsil.

Selle uuringu esialgselt planeeritud analüüs, mille käigus uuriti meessoost uuringualuseid vanuses 16 kuni 16 aastat, kes ei olnud enne uuringu algust nakatunud vähemalt ühega neljast HPV tüübist, ühe kuu jooksul pärast oma kolmanda vaktsiini või platseebo annuse saamist, on lõpule viidud. Uuringuprotokollis oli ette määratud, et antud analüüs viiakse läbi pärast seda, kui on tuvastatud vähemalt 32 suguelundite väliste kahjustuste juhtu. Uuring kestab edasi ning lisanduvad andmed esitatakse ülemaailmsetele reguleerivatele asutustele niipea kui need on kättesaadavad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708