Autor: Siret Trull • 10. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti lastekirurgide XI konverents toimub Tallinnas

12.-14. maini toimub Tallinnas Balti Lastekirurgide Assotsiatsiooni (BAOPS) XI konverents, kus lisaks rohkearvulisetele osalejatele baltimaadest, Poolast ja Soomest on kutsutud esinema lastekirurgia tippe tervest maailmast.

Konverentsi esimesel päeval tervitab osalejaid pidulikul vastuvõtul Tallinna Raekojas abilinnapea dr Merike Martinson. Konvertentsi teine päev on pühendatud teaduslikele ettekannetele väga erinevatelt lastekirurgia aladelt (sh traumatoloogiast, uroloogiast, neonataalkirurgiast ning luu- ja liigesinfektsioonidest). Samal päeval toimub paralleelselt lastekirurgia õdede teaduslik konverents, kus räägitakse kitsamalt õendusega seotud probleemidest, aga ka laiemalt erialaga seotud tervishoiu probleemidest (nt foolhappe profülaktikast ühiskonnas). Kolmandal päeval keskendutakse kitsamalt neuroloogilise kahjustusega laste kirurgilisele ravile. Selle päeva istungitele oleme kutsunud lisaks lastekirurgidele ja õdedele kolleege ka teistelt erialadelt. Konverentsi kohta saab teavet koduleheküljelt, vt ka http://www.eecentre.ee/baops/

Kutsutud lektoritena peavad konverentsil loenguid prof Johannes Schalamon Grazist ("Laste hulgitrauma"), prof John Hutson Melbournist ("Laskumata munanditega seotud probleemidest"), prof Mark Davenport Londonist ("Kõhu eessina kaasasündinud defektid: nabaväädisong ja gastroskiis"), dr Dalius Malcius Kaunasest ("Luu- ja liigesepõletikud"), dr Theodor Michael Berliinist ("Neuroloogilise kahjustusega lapse kirurgilise ravi vajalikkusest neuroloogi pilgu läbi"), prof Hannes Haberl Berliinist ("Seljaaju teteering sündroomist"), Susanne Lebeck Halle´ist ("Neuroloogilise kahjustusega lapse ortopeedilise ravi eesmärgid ja võimalused"), prof Juhani Merikanto Tamperest ("Neuroloogilise kahjustusega lapse selja deformatsioonide kirurgiline ravi"), prof Seppo Taskinen Helsingist ("Neurogeenne põis: määratlus ja ravi") ning Risto Rintala Helsingist ("Seedeelundite probleemid neuroloogilise kahjustusega lapsel").

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099