Autor: Violetta Riidas • 7. september 2010
Ainult tellijatele

Uus ajajärk kodade virvendusarütmiaga patsientide ravis dabigatraaneteksilaadiga eesliinil

Ingelheim, Saksamaa, 30. august 2010. Euroopa kardioloogiaühing (ingl European Society of Cardiology, ESC) andis täna välja kodade virvendusarütmia kaasajastatud ravijuhised, mis hõlmavad ka uue ravimi dabigatraaneteksilaadi kasutamisjuhendeid insuldi ja süsteemse emboolia profülaktikaks kodade virvendusarütmiaga patsientidel.

Samal ajal teatas ravimifirma Boehringer Ingelheim, et Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiamet (FDA) on andnud eelisjärjekorras läbivaatamisele kuuluva ravimi staatuse Boehringer Ingelheimi uuele otsesele trombiini inhibiitorile dabigatraaneteksilaadile insuldi profülaktikaks kodade virvendusarütmia korral. Nimetatud staatus omistatakse uutele ravimitele, mis eeldatavasti võivad olla palju efektiivsemad kui olemasolevad ravimid, või kui nad on mõeldud haigusseisundite raviks, mille puhul tõhus ravi senini puudub. Ameerika Ühendriikide toidu- ja ravimiameti nõuandva komitee kohtumine toimub esmaspäeval, 20. septembril, et läbi vaadata ja arutada dabigatraaneteksilaadi kohta esitatud andmed.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708